top of page
LaLaFolk_Banner2
LaLaFolk és una manera divertida i complementari d'ensenyar anglès basada en la música i la cultura catalana, en el sentit més ampli i inclusiu, enfocat a qualsevol nen o nena que visqui aquí. S'aprofita de la connexió emocional que la canalla ja te amb la cultura local per estimular les ganes i la curiositat d’aprendre.

Ja són molts centres fent servir LaLaFolk a tota Catalunya

Escola Quatre Vents (Copons), Escola Font de l’Anoia (Sant Martí Sesgueioles), Escola Mare de Déu del Portal (Els Prats de Rei), Escola Sant Roc (Castellfollit de Riubregós), Escola Les Passeres (Castellolí), Escola El Boix (Castellfollit del Boix), Escola Els Roures (Sant Feliu Sasserra), Escola Llevant (Oristà), Escola Institut Torrelles de Llobregat (Torelles de Llobregat), Escola Puig Rodó (Ullà)

Una petita mostra dels nostres recursos musicals

Franja Infantil (I3, I4, I5): The Giants Are Dancing
Franja Primària 1 (1r, 2n, 3r): Let's Start an Allotment
Karaoke
Franja Primària 1 (1r, 2n, 3r): Mushroom Picking
Franja Primària 2 (4t, 5è, 6è): Sant Jordi

Materials flexibles i adaptables

LaLaFOLK_resources_edited.png

Els materials inclouen: cançó, partitura, playbacks, vídeo amb gestos, karaoke, vídeo de formació per ensenyar les cançons, guia de professor amb activitats pautades, flashcards, fotos amb vocabulari, jocs, activitats i idees per ampliar el contingut. 

La mestra pot decidir dedicar més o menys temps a LaLaFolk, segons el seu parer ja que el material és totalment flexible. 

Què diuen de nosaltres?

"Les cançons els hi agraden molt i amb els moviments els hi és fàcil de recordar, fins i tot, passada la festa. La veritat que els hi encanten. Fins i tot, les mestres sortim cantant de l'escola les cançons de LaLaFolk! Són com en dieu en anglès...'Catchy!'" 

Teresa Fernandez Potrony, ZER Gavarresa, Bages

"La veritat és que jo estic molt contenta amb el vostre material. Amb una escola com la nostra, amb un 90% d'immigració, ens va molt bé per ajuntar la cultura catalana + la llengua anglesa. Ho trobo genial!"

Meritxell Taverner, Escola Puig Rodó, Ullà

web lalaschools (7).png
web lalaschools (9).png

La música com a punt de partida en el procés pedagògic 

Alhora, és innegable que la música és una eina efectiva per connectar amb als nens i nenes i fixar el seu aprenentatge. Sobretot, si les cançons tenen la qualitat necessària, són enganxoses, i estan adaptades a la seva franja d’edat. Per aquest motiu, LaLaFolk utilitza la música com a punt de partida en el procés pedagògic. Totes les cançons van acompanyades de recursos educatius que inclouen activitats artístiques i reptes creatius en l’àrea de plàstica, lectura, escriptura, gramàtica, ús de la llengua i d’altres.
Copy of Untitled (4).png

La cultura Catalana com a pont per aprendre l'anglès

A dia d’avui, l’alumnat aprèn anglès relacionant l’idioma amb temes propers al seu entorn. Però tal com es treballa la cultura anglosaxona avui en dia, pot resultar aliena per a la canalla. A LaLaFolk hem detectat la necessitat de que siguin capaços de parlar de la seva cultura en anglès i així promoure un lligam emocional de la llengua anglesa amb la cultura local, molt més propera per als infants.

D’aquesta manera, hem creat temes musicals en anglès sobre la Castanyada, el Cagatió, Sant Jordi, Sant Joan, i altres temes diversos, com el de fer una calçotada, fer l'hort o buscar bolets. Aquests es converteixen en l’eix que vertebra el contingut de qualitat en anglès.
Diseño sin título (8).png
Diseño sin título (10).png
Old Lady Lent.png
Diseño sin título (9).png
Diseño sin título (12).png
tio.png
tio (3).png
tio (4).png
tio (5).png

Un treball recent de la Universitat de Barcelona ha mostrat que el 80% d’alumnes tenen una millor adquisició d'anglès fent servir els materials musicals de LaLaFolk.

Amb                        8 de 10 alumnes aprenen millor 

tio (7).png

T'agradaría saber-ne més?

Explica'ns com et podem ajudar

Gràcies!

tio (8).png
bottom of page